Søfarts- og Fiskerimuseet

På Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, kan du helt sikkert opleve noget nyt og få meget mere viden om fiskeri og boreplatforme.

 

Museet åbnede allerede i 1962. Dengang så udstillingen meget anderledes ud, end den gør i dag.

 

 

Udstillinger

Fiskeri- og Søfartsmuseet har flere forskellige udstillinger, som giver ny viden til både store og små størrelser.  

 

Besøg for eksempel den klassiske fiskeriudstilling, som fortæller alt fiskeriets historie. Fra middelalderen sildefiskeri i Øresund til i dag, hvor bæredygtighed er et must for enhver fisker.

 

Tag ungerne med på den interaktive boreplatform på udstillingen for dansk offshore på Nordsøen. Eller besøg vadehavspavillonen, hvor du kan se de mange fugle fra Vadehavet.

 

Du kan også lade børnene leget på legepladsen i Frilandsudstillingen og lære mere om laksen i udstillingen for den vestjyske laks.

 

 

Sæler på museet

Der er fire sæler, som bor på museet. Leo og Pebbles er spættede sæler. Rasmine og Else er gråsæler, og de bor alle sammen i det udendørs sælarie.  

 

Oplev de fire sælvenner i deres rette element, hvor du kan se dem både over og under vandet gennem de tykke ruder i bunden af sælernes anlæg.  

 

Hvis du er helt vild med sæler, har du også mulighed for at møde de vilde sæler på Vadehavets sandbanker, hvis du besøger biografen ved sælariet.

 

Du kan også lege med sælerne på ipad. Sælerne i sælariet fodres hver dag kl. 11.00 og kl. 14.30.

 

 

Klap en fisk

Når du besøger Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, kan du også gå en tur gennem museets saltvandsakvarium. Her møder du alle typer af fisk, som lever i de danske farvande.

 

I midten af akvariehallen står et bassin, hvor du kan få lov til at komme helt tæt på og klappe dyrene.

 

Bare husk ikke at tage dem op af vandet. Du risikerer at blive bidt.

 

 

Lokale råvarer i MS Smag

Efter en lang dag på Søfarts- og Fiskerimuseet, kan det jo være, at maven rumler lidt. Så find din plads i cafeen, MS Smag.

 

Her lover de ”madoplevelser i særklasse”, som er lavet på lokale råvarer. Køkkenet er åbent, så du kan se kokkene lave din mad.

Få flere ideer

Find andre udflugter og ny inspiration til dit næste eventyr i Esbjerg Kommune.

Gå tilbage

Fimus

Læs mere om oplevelserne og udstillingerne på Søfarts- og Fiskerimuseets hjemmeside.

Besøg Fimus