Multihuset Tobaksfabrikken (Tobakken)

På Gasværksgade ligger FDBs gamle tobaksfabrik. Her blev der i tobakkens storhedstid (mellem 1901 og 1981) fremstillet hundredtusindvis af esbjergensiske håndrullede cerutter og cigarillos hele seks dage om ugen.

 

I dag er den gamle tobaksfabrik stadig fuld af liv. De hjemmerullede cerutter er dog byttet ud med kreative værksteder og god musik.

 

Multihuset Tobaksfabrikken huser i dag de gamle fabrikslokaler.Her kan du finde kulturtilbud som rager, fornøjer og udfordrer alle dem, der holder liv tobaksfabrikken efter dens død i 1981.

 

Hvis du leder efter nye kreative oplevelser og udfordringer i Esbjerg by, så er Multihuset Tobaksfabrikken sikkert noget for dig. Du finder forskellige kulturtilbud i huset:

 

 

Spillestedet Tobakken

Tobakken byder indenfor med et væld af koncerter, forestillinger og foredrag, der kan lokke enhver kræsen musikelsker: Rock, rap, pop, dansemusik, jazz og alverdens andre musikgenrer er oplinet i kalenderen.

 

Hvis du også kan lide foredrag eller skuespil, så er der også noget for dig. Alt du skal gøre er bare at købe en billet til din næste oplevelse på spillestedet Tobakken.

 

 

De Kreative Værksteder

Kunstneriske sjæle kan gå på opdagelse i de kreative værksteder. Her kan du male, lave keramik, puste glas og lave tekstiltryk. Værkstederne er åbne og kan bruges af alle esbjergensere over 15 år indenfor åbningstiderne.

 

Der er ingen instruktor til stede i værkstederne, men hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du bruger dem, kan du tilmelde dig en introaften.

 

Du skal dog vide, at glasværkstedet skal have en værkstedsansvarlig til stede, inden du begiver dig ud i at puste nye glas til køkkenskabet.

 

 

Ungdomshuset Konfus

Bag den røde dør ligger Ungdomshuset Konfus. Her kan du spille en god air-hockey kamp, vinde en vild ping pong match og spille skomagerbillard.

 

Der er også en netcafé og et lydstudie til dig, som gamer eller spiller musik. Konfus er stedet, hvor du kan hænge ud med dine venner efter studie.

 

Er du ældre end 25 år, skal du dog ikke snydes for god Konfusstemning. Du er nemlig også meget velkommen til events, som afholdes i huset. Hold øje med kalenderen og meld dig til en aften med musik, film, tryllekunst, komik eller noget helt femte.  

Få flere ideer

Find andre udflugter og ny inspiration til dit næste eventyr i Esbjerg Kommune.

Gå tilbage

Koncerter

Du kan finde alle kommende koncerter og andre arrangementer på Tobakkens hjemmeside.

Find koncert

De kreative værksteder

Find de kreative værksteders åbningstider på Multihuset Tobaksfabrikkens hjemmeside.

Læs mere

Events i Konfus

Læs mere, se eventlisten og find åbningstiderne i ungdomshuset Konfus.

Besøg Konfus