En dag i Ribe

Har du lyst til at mærke historiens vingesus og tage en rejse tilbage i tiden til dengang, hvor danskerne var kendte som de bastante og vilde vikinger fra norden, så skal du tage en tur til Ribe.

 

Byen er kendt som Danmarks ældste by og stammer helt tilbage fra år 700, hvor vikingerne grundlagde en markedsplads i Ribe.

 

Markedspladsen voksede ud, og i dag er Ribe en by som ingen anden. Når du træder ind i byen, vil du opleve middelalderlig stemning med de små gader og gamle bindingshuse.

 

 

Gå en tur i gaderne

De gamle huse står ofte vind og skæve efter mange års slid og brug. En del af de gamle bygninger huser cafeer, butikker og andre oplevelser, som bare venter på at blive fundet. 

 

Tag ud og spis på cafe, drik en kop kaffe eller gå på opdagelse i den mange unikke butikker, som findes i byen. 

 

Går en tur i Ribes snørklede gader. På brosten skal du traske, og på din tur vil du måske opleve at støde ind i flere historiske bygninger som har huset flere kendte personligheder.

 

Du kan også støde på et kloster eller Danmarks første rådhus på din tur rundt i byen.

 

 

Ribe Domkirke

Da vikingerne blev kristne blev én af de første kirker i Danmark bygget i Ribe. Fra år 948, havde Ribe en biskop og dermed også en domkirke, som var bygget i træ.

 

Du kan se denne Danmarks ældste domkirke midt på torvet i Ribe. Den store middelalderlige kirke tårner sig op over de små bindingsværkshuse og vidner om kirkens storhed.

 

Besøg kirken alene eller sammen med familien. Der er både grave, billeder af gamle og nye præster og en biskopkåbe som helt sikkert er ældre end dig.

 

Hvis du har lyst til at se Ribe ovenfra, kan du betale dig til at gå en tur op i Borgertårnet. Du kommer op i 52 meters højde, så der er en god udsigt fra toppen.

Få flere ideer

Find andre udflugter og ny inspiration til dit næste eventyr i Esbjerg Kommune.

Gå tilbage

Flere oplevelser

Download pjecen, "Den gode start" og få mere inspiration til, hvad du kan se og opleve på din tur til Ribe. 

Download

Ribe Domkirke

Find events og åbningstider på Ribe Domkirkes hjemmeside.

Besøg siden

Find vej til Ribe Domkirke