Frivilligt arbejde

Som tilflytter kribler det måske i fingrene for at komme i gang med at lave noget meningsfuldt og få udvidet netværket. 
 

For mange er frivilligt arbejde en god indgang til at lære en masse mennesker at kende, og hvis du er jobsøgende kan det også være et godt sted at starte.
 

Der er et væld af muligheder både for dig, der blot har nogle få timer til rådighed og for dig, der har mulighed for at lægge mere tid i den frivillige indsats.
 

 

Forskellige typer frivilligt arbejde

Lidt groft sagt kan man inddele frivilligt arbejde i frivilligt kulturelt arbejde og frivilligt socialt arbejde. 
 

På kultursiden kan det for eksempel handle om at hjælpe til i sportsforeningen, at være hjælper i forbindelse med større events eller at hjælpe med teaterforestillinger eller lignende. 
 

Arbejdsopgaverne kan være alt lige fra byggearbejde til regnskabsopgaver til kreative jobs. Der er sådan set ingen begrænsning for, hvad du kan byde ind med. 

 

Inden for frivilligt socialt arbejde kan du for eksempel hjælpe til som besøgsven på et hospice, bemande væresteder for socialt udsatte eller give en hånd med i de lokale patientforeninger.
 

På det sociale område ligger aktiviteter inden for det sociale eller sundhedsmæssige område, og det frivillige bidrag støtter op om de tilbud, der findes i det etablerede system. 

 

I Esbjerg Kommune kan du arbejde frivilligt socialt og kulturelt

Frivilligt socialt arbejde

Paraplyorganisationen Vindrosen har det store overblik over mulighederne for frivilligt socialt arbejde. De hjælper dig gerne med at finde det helt rigtige. 

Find Vindrosen

Frivillig i kulturlivet

Se oversigten over de kulturinstitutioner, der ofte har brug for frivillig hjælp. 

Her kan du hjælpe

Find andre som dig

Søger du nogen at gå tur eller spille brætspil med, en løbemakker eller måske en der kan tale engelsk med dig? På portalen Boblberg kan du få kontakt til andre, der deler dine interesser.

Besøg portalen

Frivillig til events

Hvis du har lyst til at give en hånd med under større kulturelle events, så se listen over dem, der typisk efterspørger frivillige. 

Find events

Portal med frivillige jobs

Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde. 

Besøg portalen