Tjæreborg

Energiby for aktive familier

Tjæreborg er en populær by for børnefamilier. Byen byder på mange forskellige typer boliger herunder store parcelhuskvarterer i familievenlige områder med børnevenlige veje.

 

Tjæreborg er den fjerdestørste by i Esbjerg Kommune og er udvalgt som en del af et bæredygtigt energiprojekt, hvor boligklyngen Next Step Village kommer til at indgå.

 

Det skaber liv i byen

Tjæreborg har et aktivt foreningsliv og fællesskab omkring sport og fritid herunder også jagt. Meget af sammenholdet opstår omkring byens idræts- og kulturhus, der tilbyder to haller, fitness, kiosk, café og en udendørs multibane.

 

Rideskolen afholder jævnligt store stævner, som tiltrækker rideglade fra hele landet. Tjæreborg har en årlig sportsfest, som blandt andet byder på turneringer i gadefodbold, gaderundbold, kæmpe fælles morgenbord og Sankt Hans-fest. Tjæreborg byder på både dagligvarehandel, bager, servicebutikker, specialforretninger, en kro og et pizzeria.

 

 

Roborg er Tjæreborgs helt egen lille perle, hvor mange kommer forbi for at nyde udsigten. Der er en helt særlig ro, når solen går ned ved Roborg. 

Antal indbyggere: Ca. 2700 Placering: Sydøst for Esbjerg

Skole, SFO og klub

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby. Børn i Tjæreborg hører under Signaturskolen. Afdelingen i Tjæreborg blev kåret som Danmarks bedste skole i 2010.

 

I Tjæreborg finder du:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her

 

Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter.

Tjæreborg hører under det opskrivningsdistrikt, der hedder Tjæreborg.

 

I opskrivningsdistriktet Tjæreborg finder du:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.
 

Læs mere om børnepasning her.

 

Tjæreborg har en meget alsidig natur med Solbjerg Plantage på den ene side og Vadehavet på den anden.

 

 

Infrastruktur

Der kører tog i retning Esbjerg, Ribe og Bramming og bus til Esbjerg.

 

 

Byg selv

Esbjerg Kommune udbyder grunde til salg i hele kommunen. Læs mere her

 

 

Tilflytterne siger

"Tjæreborg er kommunens bedste sted for den samlede pakke, som hedder ´Tryghed som forælder´, baseret på god skole, få sociale problemer, lidt trafik, gode fritidstilbud, stort forældreansvar, kort afstand til Esbjerg, Bramming, Vadehavet og skoven." - Ole Zoltan Gøller.
 

"Tjæreborg er et venligt og imødekommende lokalsamfund, som tilbyder et aktivt fritidsliv, hvor idræt og sport spiller en stor rolle og ofte er samlingspunktet for både voksne og børn."- Kirsten Karamallakis.

 

"Tjæreborg er nærmest den perfekte by for børnefamilier. Der er et levende foreningsliv, en god skole og plads til friluftsliv, alt sammen i gå- eller cykelafstand." - Michael Hansen. 

 

 

Velkomstambassadører

Du er velkommen til at kontakte en af velkomstambassadørerne, hvis du du ønsker at vide mere om Tjæreborg.

 

 

Mere information

 

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
5 min.
Hospital
10 min.
Esbjerg City
10 min.
Bramming
13 min.
Ribe
24 min.
Esbjerg Sports Park
11 min.
Billund Airport
49 min.
Esbjerg Airport
8 min.
Next Step City
9 min.
Odense
1 t. 18 min.