Sønderris

Natur og fællesskab

Sønderris fungerer som en forstad til Esbjerg, og her finder man forskellige typer af boliger, herunder mange nybyggede parcelhuse og Sønderris er et populært nybyggerområde.

 

Byen ligger tæt på de rekreative områder der strækker sig hele vejen ud til Ho bugt og til stranden langs Vestkysten. I Sønderris er der fokus på sundhed, og der er netop etableret en motionssti som hedder Energistien.

 

Det skaber liv i byen

I Sønderris er der en aktiv sports- og idrætsforening og i det hele taget mange idrætsaktiviteter. På Sønderrisskolen er der et varieret udbud af aktiviteter og det nærtliggende idrætscenter i Guldager bruges også til mange fritidsaktiviteter. Derudover er der mange fællesaktiviteter i form af for eksempel Sankt Hans-arrangementer, juletræsfest, fællesspisning og nytårsmarch. Festugen Sønderrisdagene trækker deltagere fra hele området. Der er desuden et stort engagement omkring kor i Sønderris, og næsten 150 børn synger i kor.

 

 

På den nærliggende beboer- og aktivitetsgård Midtgård, der har 11.000 besøgende om året, er der tilbud om dyrehold, økologisk landbrug og markeder. Stedet besøges ofte af institutioner, og private er også meget velkomne.

Antal indbyggere: Ca. 4000 Placering: Nord for Esbjerg

Skole, SFO og klub

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby.


Børn i Sønderris hører under Auraskolen, som består af en hovedafdeling i Hjerting samt afdeling i Bryndum/Tarp og en afdeling i Sønderris.


I Sønderris finder du:

 

I Guldager nær Sønderris finder du desuden den  private skole:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her

 

 

​Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter. Sønderris hører under det opskrivningsdistrikt, der hedder Sønderris-Guldager.

 

I opskrivningsdistriktet finder du:

I Guldager finder du desuden den private institution Early Years, Esbjerg International School (børnehave)

 

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.
 

Læs mere om børnepasning her.

 

 

Infrastruktur

Der går Bus til Esbjerg.

 

 

Byg selv

Esbjerg Kommune udbyder grunde til salg i hele kommunen. Læs mere her

 

 

Velkomstambassadør

Du er velkommen til at kontakte velkomstambassadøren, hvis du påtænker at flytte til Sønderris eller ønsker at vide mere om lokalsamfundet.

 

 

Mere information

 

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
7 min.
Hospital
10 min.
Esbjerg City
8 min.
Esbjerg Sports Park
7 min.
Billund Airport
52 min.
Esbjerg Airport
10 min.
Next Step City
9 min.
Odense
1 t. 22 min.
Varde
12 min.