Øster Vedsted

Grøn landsbyforstad

Øster Vedsted er landsbyforstad til Ribe og ligger i et naturskønt område midt på Margueritruten og lige op ad Ribe Å I Nationalpark Vadehavet.

 

Der er gode stiforbindelser, og turen til Ribe tager kun 10 minutter på cykel. Fra Øster Vedsted kan du se Ribe Domkirke over marsken og det åbne landskab. Øster Vedsted byder på en blanding af moderne parcelhuse og ældre gårde.

 

Den sydøstlige del af byen, hvor de fleste parcelhuse er placeret, har en karakter af forstad, mens den vestlige del af byen med de gamle gårde og de naturskønne områder i højere grad virker som en selvstændig landsby.

 

Der er et mindre erhvervsområde i den nordøstlige del af Øster Vedsted, hvor der både er små og mellemstore virksomheder. Midt i Øster Vedsted ligger Granly Skov, som har et legeområde med borde og bænke.

 

 

Marsken nord for Øster Vedsted er internationalt naturbeskyttelsesområde og et af verdens vigtigste fugleområder.

Antal indbyggere: Ca. 1100 Placering: Syd for Esbjerg og Ribe

Det skaber liv i byen

Øster Vedsted har et aktivt foreningsliv med mange aktiviteter for familier og børn. Øster Vedsted Idrætsforening har aktiviteter som fx fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og svømning. Derudover er der et aktivt liv omkring FDF og forsamlingshuset, hvor blandt andet fritids- og ungdomsklubben holder til i nyrenoverede lokaler. Forsamlingshuset og idrætsforeningen er centrale omdrejningspunkter i byen og fungerer både som sociale og kulturelle mødesteder.

 

Blandt byens mange aktiviteter kan nævnes den årlige byfest, fællesspisninger, en årlig aktivitetsdag, loppemarkeder, Sankt Hans, juletræsfest og julebazar. En gang om året afholdes desuden fællesløbet ”Æ Quernsteens Løb”. Fællesrådet udgiver det lokale blad ”Æ Quernsteen” med en aktivitetskalender, som alle byens borgere kan bruge til at annoncere og planlægge arrangementer.

 

Der er en et mindre erhvervsområde i Øster Vedsted, og her findes erhverv såsom tømrer/snedker, entreprenør, autoværksted, gaveartikler, hesteopstaldning, festudlejning og overnatning.

 

 

Skole, SFO og klub

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby.

Børn i Øster Vedsted hører under Vadehavsskolen. Der kører skolebus til Ribe, og der er cykelsti hele vejen til skolen.

 

I Ribe nær Øster Vedsted finder du:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her

 

 

Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter.

Øster Vedsted hører under det opskrivningsdistrikt, der hedder Ribe Midt.

I opskrivningsdistriktet Ribe Midt finder du:

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.
 

Læs mere om børnepasning her.

 

Quernstenen, som ligger ved Nordeuropas største åslynge ved Øster Vedsted, er en gammel møllesten, der antagelig engang har fungeret som ballast i et skib.

 

 

Infrastruktur

Der kører bus i retning mod Ribe.

 

 

Byg selv

Esbjerg Kommune udbyder grunde til salg i hele kommunen. Læs mere her

 

 

Mere information

 

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
29 min.
Hospital
30 min.
Esbjerg City
30 min.
Ribe
4 min.
Esbjerg Sports Park
31 min.
Billund Airport
58 min.
Esbjerg Airport
28 min.
Next Step City
30 min.
Odense
1 t. 24 min.