Grimstrup

Landsbyen ved krattet

Der bor mange børnefamilier i Grimstrup og der er en lang række aktiviteter i byen for både børn, unge og voksne. I Grimstrup finder man forskellige typer boliger samlet i et grønt miljø med brede og børnevenlige veje.

 

Grimstrup har mange naturperler, der giver byen mange uderum. Byen ligger op ad Grimstrup Krat, et af Danmarks største egekrat, som benyttes meget i forhold til fritidslivet. For eksempel er her en udefitnessbane, og krattet bliver flittigt brugt til løb, cykelture, gåture og picnic ved krattets to hytter

 

Det skaber liv i byen

I Grimstrup er der et stærkt lokalt sammenhold og der er tradition for stor opbakning til fælles projekter som for eksempel forbedring af forsamlingshuset eller etablering af nye faciliteter. Fællesskabet i Grimstrup kredser især omkring udeaktiviteter og idræt, og Kratpladsen fungerer som Grimstrups naturlige mødested. Byen har blandt andet en årlig sportsfest, fastelavnsfest og flere fællesspisninger og madklubber.

 

Grimstrup har sin helt egen trold. I gamle dage hed det sig, at der boede trolde i skoven. En dag kom en trold frit frem og har siden stået og vidnet om, at Grimstrup har en af kommunens bedste legepladser

Antal indbyggere: Ca. 700 Placering: Øst for Esbjerg

Skole, SFO og klub

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby. Børn i Grimstrup hører under Fortunaskolen, som har en afdeling i Grimstrup fra 0. til 6. klasse. Fra 7. klasse fortsætter børn fra Grimstrup typisk i Bramming. Der kører skolebus til Bramming.

 

I Grimstrup finder du:

 

I Bramming nær Grimstrup finder du blandt andet:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

 

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her

 

 

Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter.

Grimstrup hører under det opskrivningsdistrikt, der hedder Grimstrup

 

I Grimstrup finder du:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.
 

Læs mere om børnepasning her.

 

 

Infrastruktur

Der kører bus i retning Esbjerg og Bramming og til Billund Lufthavn.

 

 

Byg selv

Esbjerg Kommune udbyder grunde til salg i hele kommunen. Læs mere her

 

Lokalrådets beskrivelse

"I Grimstrup tror vi på ”at småt er godt,” og vi er stolte af vores lille naturperle. I Grimstrup sætter vi pris på de nære ting og naturen, som vi bor midt i. Vi oplever stor opbakning til de lokale arrangementer, hvad enten det drejer sig om en kirkekoncert eller fællesspisning under sportsfesten."
Grimstrup Lokalråd
 

 

Velkomstambassadør

Du er velkommen til at kontakte velkomstambassadøren, hvis du vil vide mere om Grimstrup.

  • Claus Pedersen, +45 2332 7978

 

Mere information

 

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
5 min.
Hospital
14 min.
Esbjerg City
14 min.
Esbjerg Sports Park
15 min.
Billund Airport
40 min.
Esbjerg Airport
7 min.
Next Step City
10 min.
Odense
1t. 13 min.