Esbjerg C - Spangsbjerg

Tæt på midtby og natur

Spangsbjerg har mange forskelligartede boliger. Bydelen strækker sig fra indre Spangsbjerg i forlængelse af midtbyen og hele vejen ud til Stormgade.

 

Den indre del af Spangsbjerg betragtes ofte som en del af midtbyen, og her finder man blandt andet rådhuset, politigården og uddannelsesinstitutionen Rybners. Den indre del af Spangsbjerg er et bykvarter med både villaer, byhuse og etagebyggeri.
 

Spangsbjerg blev bebygget mellem 1900 og 1940.


Nord for Strandby Kirkevej er der et villakvarter med mange herskabsvillaer og arkitekttegnede huse fra midten af 1900- tallet, ligesom der også her er en stor enklave af rækkehuse. Ud mod Spangsbjerg Kirkevej ligger højhusene, som kaldes Spangsbjergparken.

 

På den anden side af Spangsbjerg Kirkevej ligger det populære boligområde Højvangshaven fra 1990’erne. Her er lave etagebyggerier med private haver og tætliggende parcelhuse med røde teglstenstag i et grønt og parklignende miljø. I den nordlige del af Spangsbjerg ligger EUC Vest.

 

Den nordlige del af Spangsbjerg grænser op til bydelen Vognsbøl, som mange esbjergensere bruger i stor stil på grund af Vognsbølparken og de mange idrætsfaciliteter. Spangsbjerg afgrænses af Stormgade og Vognsbølparken mod vest, Torvegade mod øst, Frodesgade mod syd og Spangsbjerg Møllevej mod nord.

Antal indbyggere: Ca. 5300 Placering: Nordlig del af Esbjerg C

Det skaber liv i byen

Der er mange idrætsaktiviteter i Spangsbjerg, og de udbydes blandt andet af SIF Fodbold og SIF Gymnastik. Idrætsaktiviteterne foregår på skolen og i det omkringliggende område. Mange af områdets handelsmuligheder ligger langs Strandby Kirkevej og Stormgade.
 

 

Skole, SFO og klub

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby. Børn i Spangsbjerg hører under Cosmosskolen.

 

I Spangsbjerg finder du:


 

I Boldesager finder du:


På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her

 

 

Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter. Spangsbjerg hører under det opskrivningsdistrikt, der hedder Indre by - Spangsbjerg. 

 

I opskrivningsdistriktet finder du:De nærmeste privatinstitutioner er:​

 

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.

 

Læs mere om børnepasning her.

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
7 min.
Next Step City
7 min.
Esbjerg Airport
10 min.
Bramming
18 min.
Ribe
25 min.
Billund Airport
52 min.
Odense
1 t. 22 min.
Flensburg
2 t. 5 min.
Copenhagen
3 h. 5 min.