Esbjerg C - Rørkjær

Charme og historie i centrum

Rørkjær er området øst for jernbanen mellem indre by og Østbyen.

 

Rørkjær er en del af det ældste Esbjerg, og byder på en del flotte, gamle bygninger i området omkring Exnersgade. Rørkjær er et populært område, fordi man er tæt på Esbjergs indre by og alligevel langt væk fra byens trafik og larm. I Rørkjær er der både parcelhuse og mange lave etagebyggerier på børnevenlige gader. Rørkjær er et meget charmerende område, fordi vejene har skæve vinkler og snørklede gadeforløb i modsætning til den meget stringente gadestruktur i Esbjerg. Derudover har de fleste bygninger overvejende røde tegltag, hvilket giver en ensartethed i områdets bebyggelse. I 1800- tallet var der flere teglværker i området, hvilket forklarer de karakteristiske røde tegl.
 

I 1868 lå der blot to gårde ved det nuværende Exnersgade i Rørkjær. 

Antal indbyggere: Ca. 2000 Placering: Østlig del af Esbjerg C
  • Rørkjær

Det skaber liv i byen

Der er ikke en skarp grænse mellem Rørkjær og den østlige del af Østerby. Områderne deler skole og har et stærkt idrætsfællesskab især omkring Østerbyens forening IF92 og Rørkjærhallen. Der foregår mange arrangementer omkring Rørkjærhallen og skolen.

 

Rørkjærhallens store boldbaneareal er et offentligt tilgængeligt grønt område, men dem, der bor i Rørkjær, benytter også den nærliggende Lergravspark. I Lergravsparken afholdes hvert år en stor Sankt Hans-fest ved søen i parken. Der er flere gode indkøbsmuligheder og specialbutikker i området.

 

 

Skole, SFO og klub

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby. Børn i Rørkjær hører under Urbanskolen.

 

I Rørkjær finder du:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her
 

 

Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter. Rørkjær hører under det opskrivningsdistrikt, der hedder Rørkjær - Midt. 
 

I Rørkjær finder du:

 

De nærmeste privatinstitutioner er:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.

 

Læs mere om børnepasning her.

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
7 min.
Next Step City
7 min.
Esbjerg Airport
10 min.
Billund Airport
52 min.
Odense
1 t. 22 min.
Copenhagen
2 t. 59 min.
Flensburg
2 t. 0 min.
Bramming
17 min.
Ribe
25 min.