Esbjerg C - Østerby og Gammelby

Centrale bydele med sjæl

Bydelene Østerby og Gammelby grænser op til Rørkjær mod øst, Jerne mod nord og Veldtofte mod Vest. Boligområderne Østerby og Gammelby bliver ofte omtalt som bydele med rigtig esbjergensisk sjæl.

 

Østerby er præget af en blanding af parcelhuse fra 1920’erne og 1950’erne, nyere parcelhuse og lavere etagebyggeri. Her er mange børnevenlige veje og store grønne områder. Både søen i Lergravsparken og Paradissøerne er levn fra den tidligere teglværksproduktion i området. Søerne er to grønne oaser, der giver områdets indbyggere mulighed for at komme helt væk fra byen.

 

Gammelby ligger langs Darumvej, der grænser helt op til Østerby. Det mindre boligområde i Gammelby består primært af parcelhuse, og derudover er det primært et erhvervsområde, som inkluderer havneområdet Måde.

 

Gammelby var oprindeligt en landsby i Jerne Sogn. Først i 1920’erne tog udviklingen fart i Gammelby, der i dag er en forstad til Esbjerg.

Antal indbyggere: Ca. 7800 Placering: Sydøstlig del af Esbjerg C

Det skaber liv i byen

Grænsen mellem Østerby og de omkringliggende bydele Rørkjær, Jerne, Veldtofte og Velbæk er flydende. Østerby og Gammelby deler skole, og der er et stort idrætsfællesskab, især omkring Østerbyens forening IF92, Veldtofte Idrætspark, Skibhøj Stadion, Rørkjærhallen og Skibhøj.

 

Mange af de større sociale arrangementer i området som for eksempel Sankt Hans i Lergravsparken, bagagerumsmarked i Veldtofte, Østerbydag i Østerby og juletræsfest i Jerne betragtes som fælles arrangementer for alle de nærliggende bydele. I Østerby finder man også det store grønne areal Skibhøj, som blandt andet bruges til koncerter og cirkus. Der er gode indkøbsmuligheder både i Østerby og Gammelby.

 

 

 

Skole, SFO og klub

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby. Børn i Østerby og Gammelby hører under Urbanskolen.

 

Størstedelen af børn i den østlige del af Østerby og Gammelby går på Urbanskolens afdeling på Søndervangen i Østerby, mens børnene i den vestligste del af Østerby og Gammelby går på Urbanskolens afdeling i Rørkjær.

 

I Østerby finder du:

 

I Rørkjær finder du:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her

 

 

Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter.

Østerby og Gammelby hører under det opskrivningsdistrikt, der hedder Rørkjær-Midt.

 

I opskrivningsdistriktet finder du:

 

De nærmeste privatinstitutioner er:

 

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.
 

Læs mere om børnepasning her.

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
7 min.
Billund Airport
52 min.
Esbjerg Airport
10 min.
Next Step City
7 min.
Odense
1 t. 22 min.
Copenhagen
2 t. 55 min.
Flensburg
2 t. 5 min.