Esbjerg

En moderne storby

Esbjerg afspejler en nybyggerånd og er rig på diversitet.​
 

Når forstæderne tælles med, bor der ca. 80.000 mennesker i Esbjerg, der som international by i vækst tiltrækker arbejdskraft fra hele landet og fra udlandet. 
 

I Esbjerg findes modernistiske og stilrene bygninger, store villaer og parcelhuse og bygninger i historisk stil. 
 

Esbjergs centrum er primært karakteriseret ved etagebebyggelse, men her findes også mange flerplansvillaer. I Esbjerg er det muligt at bo i hus med egen have få hundrede meter fra Torvet. Resten af Esbjerg består af mange forskellige typer boliger, både etageejendomme, byhuse og parcelhuse i åbne villakvarterer.
 

Grønne parker fylder meget i bybilledet, og man kan bevæge sig igennem de grønne kiler hele vejen langs byens kant. Derudover findes der mange mindre kvarterparker og bolignære rekreative områder.
 

Esbjerg by består af bydelene Indre by, Gammelby/Østerby, Rørkjær, Vognsbøl, Strandby, Spangsbjerg, Boldesager og Jerne. Derudover omkranses byen af forstæderne Sædding, Gjesing, Kvaglund, Hjerting, Sønderris, Guldager og erhvervsforstaden Kjersing. 
 

Kulturen boomer, og den internationale ånd sætter et tydeligt aftryk på byen.

 

Antal indbyggere: Ca. 40000 Placering: Esbjerg city

Kultur

Der er et bredt udvalg af kulturinstitutioner i Esbjerg. Der er store teaterforestillinger og koncerter på Musikhuset Esbjerg, og musikfestivalen Made in Esbjerg på Tobakken giver smagsprøver på up-coming bands. Du kan også opleve musik fra verdensscenen og mindre kendte kunstnere på Huset. I Esbjerg finder du også kunst på blandt andet Esbjerg Kunstmuseum, de mange gallerier og foreninger såsom kunstnersammenslutningen Blå Døre. Kulturskolen og Den Ny Opera byder også på mange kulturelle oplevelser til byens gæster og indbyggere. 
 

 

Idræt

Er du typen, der helst skal fyre den af med tårnhøj puls, eller vil du hellere være tilskuer til sport? Esbjerg Kommune prioriterer sport og bevægelse højt, og overalt i kommunen finder du faciliteter til praktisk talt hvilken som helst idrætsgren – og her masser af ligesindede uanset dit niveau. Du kan også vælge aktive oplevelser i Sport og Event Park Esbjerg, vandlandet i Svømmestadion Danmark, en håndboldkamp i Dokken eller en fodboldkamp på Blue Water Arena.
 

 

Sygehus

I Esbjerg by finder du skadestuen og lægevagten på Sydvestjysk Sygehus, som behandler patienter inden for næsten alle specialer såvel medicinske som kirurgiske.
 

 

Uddannelse

I Esbjerg er der uddannelsestilbud på alle niveauer. Der findes flere folkeskoler og privatskoler og et 10. klassescenter. Alle de gængse ungdomsuddannelser er repræsenteret i Esbjerg, hvor der er et livligt studiemiljø. Desuden byder Esbjerg på mere end 60 videregående uddannelser fordelt på Aalborg Universitet Esbjerg, Syddansk Universitet, Professionshøjskolen UC SYD, Erhvervsakademi Sydvest og Syddansk Musikkonservatorium.
 

 

Skole, SFO og klub 

Esbjerg Kommune er inddelt i syv skoledistrikter og en børneby. 

På dette dynamiske kort kan du se alle skoler i kommunen. I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer skolerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her
 

Læs mere om skoler, skoledistrikter og skoleindskrivning her

 

 

Børnepasning

Esbjerg Kommune er delt ind i forskellige opskrivningsdistrikter.

På dette dynamiske kort kan du se alle pasningsmulighederne.
 

Læs mere om børnepasning her.

 

 

Infrastruktur Esbjerg C

Der er gode busforbindelser i hele Esbjerg centrum, og gode cykelstier og stisystemer gør det nemt at tage cyklen til alt.

 

 

Gå tilbage til Boligområder

Transporttid i bil

E20
7 min.
Next Step City
7 min.
Esbjerg Airport
10 min.
Ribe
26 min.
Bramming
18 min.
Billund Airport
52 min.
Odense
1 t 22 min.
København
2 t. 55 min.
Flensburg
1 t. 55 min.