Børnepasning

Der er et utal af muligheder for at få børnene godt passet i Esbjerg Kommune, hvor der også er pasningsgaranti. Så hvis I lige er ankommet eller er på vej, er det en god ide at få skrevet børnene op til pasning.
 

I kan godt skrive jeres børn på venteliste til pasning, inden I flytter hertil, og vi anbefaler alle at gøre det, så snart beslutningen er truffet. Det er nemlig opskrivningsdatoen, der afgør placeringen på ventelisten.  


Pasningsgaranti for tilflyttere

Som tilflyttere er I garanteret en plads senest 1 måned efter opskrivningsdatoen, hvis I ønsker det (dog tidligst når I har registreret flytning elektronisk). Kommunen kan desværre ikke garantere en selvvalgt plads, men I er sikre på at få en plads i jeres garantidistrikt, som I kan se på kortet herunder. 

Se filmen om det gode børneliv

Se filmen om det gode børneliv i Dagtilbud i Esbjerg Kommune


Distrikter

Når I søger om pasning, skal I vælge det distrikt, I ønsker - for eksempel enten nær hjem eller arbejde. Herunder kan I se de forskellige distrikter:


Kommunen er inddelt i fire garantidistrikter (markeret med fire farver), der gælder, hvis I har brug for pasningsgarantien.
Kommunen er inddelt i fire garantidistrikter (markeret med fire farver), der gælder, hvis I har brug for pasningsgarantien. 

 

Søg på dynamisk kort

På dette dynamiske kort kan du få overblik over opskrivningsdistrikter, garantidistrikter og placering af private, kommunale og selvejende pasningstilbud. 

I søgefeltet øverst til højre kan du indsætte din adresse eller søge på bestemte skoler. Hvis du klikker på i'et i topmenuen kan du klikke på de prikker, der markerer institutionerne og læse mere om dem.

Hvis du ønsker at se et kort, der både viser skoler og børnepasning, finder du det her

 

Ved I ikke, hvor I skal bo?

Normalt kan man kun skrive sig op til pasning inden for et opskrivningsdistrikt, men hvis man som tilflytter ikke ved, hvor man ender med at bo, kan man godt få lov til at skrive sig op til flere. 
 

 

Dagplejere

Hvis du ønsker at få dit barn passet hos en dagplejer, skal du også skrive barnet op elektronisk. Du kan læse mere om dagplejerne Esbjerg Kommune her

 

Privat børnepasning

Der findes også flere private vuggestuer og børnehaver i Esbjerg Kommune, og hvis I ønsker at skrive jeres børn op til pasning der, så kontakt institutionerne direkte. Det samme gælder for pasning hos private børnepassere, som er godkendt af kommunen. Oversigten findes her.  
 

 

Undgå at betale dobbelt 

For at undgå at komme til at betale for to pladser, skal du huske at melde dit barn ud af en eventuel plads i fraflytningskommunen. Der er mulighed for at søge din nuværende kommune om tilskud til pladsen, hvis du kontakter din bopælskommune.

 

Kontakt Diana

Kontakt Diana

Hvis du har spørgsmål, så kontakt endelig
Diana Dahl  Jørgensen    
+45 76 16 18 40  
didj@esbjergkommune.dk​

Opskrivning sker her

Opskrivning til kommunal børnepasning skal ske online på Min Pladsanvisning.

Find en babysitter

Som ny i området kan man godt savne en hjælpende hånd. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde en barnepige.

Find babysitter

Skole og pasning i nærheden

I beskrivelserne af de enkelte byer og bydele kan I få overblik over de nærmeste tilbud. 

Find mit område